Օճառների պատրստումը բնական հումքից
Ձևավորում են պատկերացում օճառների բաղադրության, տեսակների և հատկությունների մասին;
Ներկայացրել են բնական օճառների կարևորությունը ոչ միայն հիգիենայի պահպանման այլ նաև մաշկի խնամքի մեջ։
Ներկայացրել են անօրգանական միացությունների հիմնական դասերը, նրանց հատկությունները և ծագումնաբանական կապը
Պատկերացրել են pH հասկացության մասին և ցույց տալ դրա թվային արժեքի կապը միջավայրի թթվայնության հետ։ Տարբերակել են տարբեր միջավայրերի pH-երը հայտանյութերի գույների օգնությամբ
Ներկայացրել են անօրգանական ախտահանիչ միջոցների՝ ջրածնի պերօքսիդի, ժավելաջրի և քլորակրի ստացման ռեակցիաների հավասարումները և դրանց կիրառությունները
Սահմանել են քիմիական ռեակցիայի արագություն հասկացությունը և նշել են կատալիզատորի ազդեցությունը դրա վրա
Գործնականում իրականացներ են ջրածնի պերօքսիդի կատալիտիկ քայքայում
Տարբերել են օրգանական միացությունների հիմնական դասերը, բնութագրող ֆունկցիոնալ խմբերը և նկարագրել են դրանց հիմնական տարբերիչ քիմիական հատկությունները
Ներկայացներ են սպիրտների ստացման (էթիլենի հիդրացում և գլյուկոզի խմորում) ռեակցիաների հավասարումները և կիրառման ոլորտները (օրինակ՝ որպես հակասեպտիկ միջոց)։
ՄԻԱՑԵՔ «ՊԱՇԱՐՆԵՐԻ ՇՏԵՄԱՐԱՆ»-ԻՆ ԵՎ ՏԵՂԱԴՐԵՔ ՁԵՐ ՍՏԵՂԾԱԾ ՊԱՇԱՐԸ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ԳՆԱՀԱՏԵՔ ԵՎ ՄԵԿՆԱԲԱՆԵՔ ԱՅԼ ՕԳՏԱՏԵՐԵՐԻ ՊԱՇԱՐՆԵՐԸ