Նպատակը՝
1.Ներկայացնել միկրո- և մակրոտարրերի նշանակությունը կենդանի օրգանիզմներում:
2.Քննարկել ջրի կենսական կարևոր հատկությունները:
3.Պարզաբանել բջջի հիմնական կենսամոլեկուլների կառուցվածքային և գործառնական առանձնահատկությունները:
4.Զարգացնել ածխաջրերի, սպիտակուցների և լիպիդների հայտնաբերման հետ կապված հետազոտական աշխատանքներ անելու հմտություններ:
5.Գնահատել ֆերմենտների դերը բջջում և նրանց կիրառությունը տնտեսության մեջ։
6․ Ներկայացնել իզոտոպը և բացատրել, թե ինչպես են օգտագործվում իզոտոպները կենսաբանական հետազոտություններում և բժշկության մեջ:
7․ Բացատրել, թե ինչպես է էլեկտրոնների գտնվելու վայրը որոշում ատոմի քիմիական հատկությունները:
8․ Տարբերակել իոնային, կովալենտային և ջրածնային քիմիական կապերը։
9․ Ներկայացնել միկրո- և մակրոտարրերի նշանակությունը կենդանի օրգանիզմներում։
10․ Պարզաբանել բջջի հիմնական կենսամոլեկուլների կառուցվածքային և գործառնական առանձնահատկությունները:
11․ Պարզաբանել ,թե ինչպես է ածխածնի ատոմական ու մոլեկուլային կառուցվածքը նպաստում օրգանական միացություններում մոլեկուլի առաջացմանը
12․ Ընդլայնել մոնոմերներ, պոլիմերներ եւ մակրոմոլեկուլներ հասկացությունների մասին գաղափարները։
ՄԻԱՑԵՔ «ՊԱՇԱՐՆԵՐԻ ՇՏԵՄԱՐԱՆ»-ԻՆ ԵՎ ՏԵՂԱԴՐԵՔ ՁԵՐ ՍՏԵՂԾԱԾ ՊԱՇԱՐԸ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ԳՆԱՀԱՏԵՔ ԵՎ ՄԵԿՆԱԲԱՆԵՔ ԱՅԼ ՕԳՏԱՏԵՐԵՐԻ ՊԱՇԱՐՆԵՐԸ